Palvele ostajia, maksimoi myynti – Linear ratkaisee kiinteistönvälityksen heikon kohdan

Linear
kirjoittanut Linear
2 min lukuaika
11.7.2024 10:13

Ostajien palveleminen on hankaluutensa vuoksi ollut pitkään kiinteistönvälityksen heikko kohta. Samalla moni välittäjä on ymmärtänyt, että panostamalla ostajiin voisi asuntojen myyntiaikoja lyhentää ja kauppaa tehdä enemmän. Ensimmäisenä välitysjärjestelmänä Suomessa Linear tarjoaa viimein työkalut myös ostajista huolehtimiseen – ja se on vasta alkua.

Yksi suomalaisen kiinteistönvälityksen traagisempia puolia on se, miten heikot työkalut välittäjillä on perinteisesti ollut auttaa ostajia.

Asuntonäytöissä käy kirjava joukko väkeä, joista monet etsivät vakavissaan uutta kotia. Joillekin heistä esitelty kohde osoittautuu kuitenkin vääräksi. Osalle se olisi voinut olla oikea, mutta joku toinen tekee paremman tarjouksen.

Heidän hakunsa jatkuu, mutta ilman sinun apuasi. Heidän poistuessaan näytöstä, kävelee ulos samalla potentiaalinen myyntipalkkio jostakin toisesta kohteesta.

Kiinteistönvälittäjiltä on puuttunut työkalut ostajien palvelemiseen

Myyntityön tehostaminen paremman ostajapotentiaalin hallinnan kautta ei ole uusi ajatus. Moni välittäjä on yrittänyt tehdä sitä ylläpitämällä ostajatietoja Excelissä – tai vielä perinteisemmin ruutuvihon sivuilla.

Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että kiinteistönvälityksessä ostajatieto vanhenee nopeasti. Muiden kiireiden ohessa välittäjä on ehtinyt soittaa ostajalle ehkä yhden kerran. Ja jos kysyntä ja tarjonta eivät silläkään kertaa kohdanneet, on tiedot voinut heittää melkeinpä suoraan roskakoriin.

Kiinteistönvälittäjä 2.0 nostaa ostajat samalle viivalle myyjien kanssa

Kiinteistönvälittäjä 2.0:lle ostajat ovat yhtä tärkeitä kuin asuntojen myyjät. Yhtä paljon kuin hän haluaa saada kaikki salkussaan olevat asunnot kaupaksi, haluaa hän löytää jokaiselle näytöissä käyvälle ostajalle uuden kodin. Hänen toimintansa ytimessä on asiakkaan palveleminen.

Toimivien työkalujen puutteessa moni orastava kiinteistönvälittäjä 2.0 on kuitenkin joutunut nostamaan kätensä ilmaan tehtävän mahdottomuuden edessä.

Linear antaa kiinteistönvälittäjä 2.0:lle viimein välineet palvella myös ostajia.

Linear mullistaa tavan palvella ostajia

Linear on ensimmäinen välitysjärjestelmä, jonka avulla pystyt ylläpitämään tehokkaasti myös potentiaalisten ostajien tietoja – ja luoda niihin liittyviä tehtäviä samalla tavalla kuin myyjäasiakkaidenkin. Kesän 2024 aikana Linearia hyödyntävät kiinteistönvälittäjät saavat käyttöönsä myös ensimmäisen version alaa muuttavasta Matching Toolista.

Matching Tool yhdistää myynnissä olevat kohteet ostajarekisteriin, jolloin näet yhdellä vilkaisulla, ketkä ostajat voisivat olla kiinnostuneita mistäkin kohteesta. Tehtäväksesi jää vain soittaa ostajille ja kertoa hyvät uutiset.

Ostajatietoja kerrytetään hakuvahdin avulla. Kirjaamalla tietonsa ostaja saa käyttöönsä hakuvahdin, joka kertoo myynnissä olevista ja myyntiin tulevista asunnoista. Jokaisen viestin kohdalla se myös tarjoaa tilaisuuden päivittää tietoja. Uuden kodin löydyttyä ostajat voivat poistaa itsensä rekisteristä – näin rekisteri pysyy ajan tasalla.

Linear panostaa ostajiin

Suomen ulkopuolella ostajien palveleminen on pitkään ollut lähes yhtä tärkeää kuin myyjien. Uskomme kotimaan markkinan siirtyvän vähitellen samaan suuntaan. Sen myötä välitysliikkeiden välinen yhteistyö tulee lisääntymään.

Tämän kehityskulun tueksi Linear julkaisee myöhemmin tänä vuonna Matching Toolin versio 2.0:n. Sen myötä ostajien palveleminen helpottuu entisestään, kun ostajatiedot voidaan yhdistää myös muiden välitysliikkeiden salkuista löytyviin asuntoihin.

Markkina on muuttumassa, mutta se on ennen kaikkea mahdollisuus. Kaikki voittavat palvelun laadun parantuessa ja myyntiaikojen lyhetessä.