Raportointi välitysjärjestelmässä: ”Linear on vienyt homman ihan uudelle tasolle”

Linear
kirjoittanut Linear
1 min lukuaika
26.3.2024 14:10
 

Välitysjärjestelmiin kerääntyy valtavasti tietoa, ja sitä on tärkeää pystyä hyödyntämään liiketoiminnan johtamisessa sekä päätöksenteossa. Tästä syystä Linear on panostanut viime aikoina erityisesti raportoinnin kehittämiseen. Raportointi on osana välitysjärjestelmää, eikä vaadi välittäjiltä erillisiä alustoja tai toimenpiteitä. Kattavien raporttien avulla välitysliikkeen johto tai vaihtoehtoisesti välittäjä itse voi monitoroida esimerkiksi toiminnan kannattavuutta sekä toimeksiantojen etenemistä ja virtausnopeutta.

Välittäjä-, asiakas- ja toimistokohtaisilla raporteilla voi seurata sekä laaja-alaisesti että yksityiskohtaisesti välitystoiminnan eri osa-alueiden avainlukuja. Raporttien avulla voidaan myös analysoida myynnin suoriutumista niin kokonaisuutena kuin yksilötasolla. Konsernirakenne tuo tähän kaikkeen aivan oman ulottuvuutensa; välitysliikkeen johto saa koontiraportit eri y-tunnusten alla olevista toimistoistaan tai yrittäjinä toimivista välittäjistään.

Raportointiominaisuudet on otettu ilolla vastaan Linear-välitysjärjestelmää käyttävässä välitysliike Näytönpaikassa:

”Ne palvelee meitä nyt tosi hyvin. Näkee vertailut sekä välittäjäkohtaisesti että koko liiketoiminnan. Tulevaisuuden ennustaminen on helpottunut raportoinnin myötä. Kannustan välittäjiä täyttämään huolellisesti mm. kaupanselvitykset järjestelmään. Näin pystyy näkemään milloin rahaa tulee sisään. Raportointi ei siis ole pelkästään menneen seurantaa, vaan myös tulevaisuuden haistelua.

Kassanhallintaan on aivan eri edellytykset kuin ilman näitä ominaisuuksia. Tähän liittyy osaltaan myös välittäjien aktiivisuuden seuranta. En tee sitä tosiaankaan kyttäysmielessä, vaan voin vetää yhtäläisyysviivoja aktiviisuuden ja lähitulevaisuuden kauppojen ja myyntiin tulevien kohteiden välille. Mitä enemmän näyttöjä tai tapaamisia, sitä vilkkaampaa saattaa olla tulossa kauppamäärissäkin. Raportoinnin työkalut ovat myös auttaneet hahmottamaan paremmin varaston arvon, että paljonko rahaa roikkuu ilmassa. Raportoinnin avulla myös tavoitteen asettaminen muuttuu konkreettisemmaksi”, Näytönpaikan toimitusjohtaja Jouni Paasio kertoo.

Oliko teillä aiemmin jokin raportointiohjelma käytössä?

”Ei ollut. Aiemmin sai käytännössä edellisen kuukauden myynnit, mutta siinä se sitten olikin. Vertailtavuus puuttui. Linear on kyllä vienyt homman ihan uudelle tasolle. Niin kattava tämä on. Kun vaan välittäjinä muistetaan merkitä kaikki väliportaat oikein, niin saadaan hyödylliset työkalut eri juttujen seurantaan”, Paasio muistuttaa.

Linearin raportointiominaisuudet ovat kaikkien käyttäjien hyödynnettävissä. Välitysjärjestelmän raportointi sisältää tällä hetkellä muun muassa:

  • Välittäjien aktiivisuuden seurannan
  • Kattavat myyntiraportit
  • Oheispalvelujen kustannusten seurannan
  • Liidien raportoinnin
  • Tietojen viennin Exceliin
  • Yhteenveto-näkymän
 

Kiinnostuitko Linearin kattavasta raportoinnista?

Voit kokeilla Linearia nyt kuukauden ajan veloituksetta. Varaa esittelytapaaminen, jotta saat tunnukset järjestelmään.