Tutkimus sen osoittaa: Linear on välitysjärjestelmien edelläkävijä

Linear
kirjoittanut Linear
2 min lukuaika
26.3.2024 14:09
 

Oikotie lähetti helmikuun alussa kyselyn kaikille rekisterissään oleville kiinteistönvälittäjille. Tutkimuksessa haluttiin selvittää välitysjärjestelmien tunnettuutta ja niihin liitettyjä mielikuvia. Tuloksiin nojaten voimme iloksemme todeta, että Linearin tuntee jo 48% Suomen välittäjistä vasta vuoden markkinoilla olon jälkeen. Tämä on erinomainen tulos mille tahansa uudelle yritykselle, etenkin kun sitä verrataan markkinaosuuteemme; nimittäin yli puolet Linearin tietävistä ovat jo valinneet sen välitysjärjestelmäkseen. Ottaen huomioon joidenkin välitysliikkeiden sitovat sopimukset tiettyjen toimijoiden kanssa, olemme äärimmäisen tyytyväisiä edellä mainittuun lukuun. Toki tiedostamme myös sen, että meidän tulee lisätä viestintää entisestään saavuttaaksemme tietoisuuden yhä useamman välittäjän joukossa.

Linearin yleisarvosana on ylitse muiden

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että välittäjät toivovat välitysjärjestelmiltään erityisesti helppokäyttöisyyttä, toimivia integraatioita, reaaliaikaisuutta ja luotettavuutta. Lisäksi välittäjät arvostavat esimerkiksi CRM-puolta osana järjestelmää sekä mobiilikäytettävyyttä. Meidän onneksemme edellä mainitut asiat ovat olleet aivan alusta asti kehityksemme kärkiä, ja löytyvät jo Linearista. Olemme halunneet rakentaa välitysjärjestelmästä kokonaisvaltaisen ekosysteemin, joka paitsi yhdistää välittäjän kaikkiin välitysalan kumppaneihin myös sisältää välitystyölle tarpeellisia, mutta yleensä erillisiä kokonaisuuksia, kuten CRM:n. Pidämme mobiilikäytettävyyttä itsestäänselvyytenä, ja meillä onkin käyttäjiä, jotka toimivat alustalla lähes kokonaan mobiililaitteiden turvin.

Tutkimuksessa välittäjät arvioivat välitysjärjestelmiä useista eri näkökulmista, ja pisteyttivät niitä. Näitä välitysjärjestelmiin liitettyjä ominaisuuksia vertailtaessa Linear sai parhaan yleisarvosanan. Lisäksi Linear arvioitiin selvästi parhaaksi muun muassa seuraavilla osa-alueilla:

  • nykyaikaisuus
  • edelläkävijyys
  • manuaalisen työn minimointi
  • järjestelmän jatkuva kehitys
  • tarvittavien ominaisuuksien tuonti päivityksissä
  • automaation ja tekoälyn hyödyntäminen

 

Kehityskohtia ja vanhentuneita mielikuvia

Välittäjien vastaukset eivät suinkaan olleet minkään välitysjärjestelmän kohdalla pelkkää ylistystä, ja hyvä näin. Rakentava palaute toimii kehityksen moottorina ainakin meillä Linearissa. Suoraan välittäjiltä vastaanotetut toiveet sekä tämän viimeisimmän tutkimuksen tulokset ovat nostaneet esiin kehityskohtia, jotka ovat prioriteettilistamme kärjessä. Linearille tutkimus nosti erityisesti esiin erään vanhentuneen käsityksen, jonka haluamme oikaista. Osalle välittäjistä on nimittäin jäänyt vuosien takainen mielikuva Linearista keskeneräisenä välitysjärjestelmänä.

Linearia kehitetään reaaliajassa, jotta toivotut ja tarpeelliset ominaisuudet eivät saavuttaisi välittäjiä liian myöhään, vaan juuri oikeaan aikaan. Keskimäärin kahden viikon välein tuomme järjestelmään päivityksiä, jotka useimmiten sisältävät nykyisten ominaisuuksien parannuksia ja laajennuksia sekä täysin uudenlaisia työkaluja. Linearista rakentuu päivitysten myötä yhä kattavampi kokonaisuus, jonka ominaisuuskirjolle ei näy loppua. Linearin kehitystahtia voikin olla haastavaa sisäistää; ei tarvitse katsoa kauas taaksepäin, jo kuukaudessa välitysjärjestelmään on tuotu useita uusia ominaisuuksia, jotka parantavat käyttäjäkokemusta entisestään.

Toimintatapamme on kieltämättä totutusta poikkeava, ja siksi ymmärrämme täysin, että suurta kehitystä ei odoteta tapahtuvan näin lyhyessä ajassa. Aikaisemmin välitysjärjestelmiä on päivitetty lähinnä hyvin kriittisten vikojen osalta, mutta muutoin alustat on jätetty huomiotta jopa vuosien ajaksi. Linearissa tämä, käyttäjiä vähättelevä ajattelutapa on kuitenkin heitetty suoraan roskakoriin. Näin ollen välitysjärjestelmiä kilpailuttavien välittäjien onkin syytä tutustua Lineariin säännöllisin väliajoin, eikä tukeutua esimerkiksi vuoden takaiseen tietoon. Viime vuoden markkinoille juuri tullut Linear-välitysjärjestelmä on hyvin erilainen alusta kuin mitä sadat välittäjät nyt työssään käyttävät. Toki, jo ennen virallista julkistamistakin järjestelmällä oli liuta lojaaleja käyttäjiä, jotka näkivät tämän hetkisen ja tulevaisuuden potentiaalin heti ensimetreiltä asti.

”Valmista jo nyt, eikä vasta vuosien päästä” on nykyisin käyttämämme sanonta, joka kuvaa osuvasti Linearin asemaa järjestelmämarkkinoilla. Seisomme täysin näiden sanojen takana, kun esittelemme välitysjärjestelmää. Varaamme mielellämme uusia esittelytapaamisia välittäjille, jotka ovat tutustuneet Lineariin jo aikaisemmin.

Olisiko sinunkin jo aika tutustua Lineariin?

Linear on mullistanut kiinteistönvälityksen tuomalla kaikki välittäjän työvälineet ensimmäistä kertaa yhteen järjestelmään. Järjestelmästä löytyy konsernirakenne, CRM, viesti- ja palauteautomaatiot sekä yhteydet kaikkiin välitystyössä tarvittaviin kumppaneihin. Linearissa on myös ominaisuuksia, joita muut eivät tarjoa, kuten esittelytekstejä kirjoittava tekoäly AIDA™. Ota meihin yhteyttä varataksesi esittelytapaamisen.