Pienet suuret ominaisuudet

Linear
kirjoittanut Linear
1 min lukuaika
26.3.2024 14:09

Linearin asiakasmäärä on nelinkertaistunut viimeisen vuoden aikana, eikä syyttä. Käymme paljon keskusteluja uusien Linear-käyttäjien kanssa esitellessämme välitysjärjestelmää, ja keskusteluissa toistuu usein samat teemat. Olemme itse valmistautuneet hehkuttamaan isoja ominaisuuksia, ehkä liikaakin. Kuulemme nimittäin toistuvasti välittäjiltä, että ne ”ihan tavalliset” ominaisuudet ovatkin niitä, jotka saavat aikaan suurimmat wow-reaktiot ja luottamuksen Linearin järjestelmää kohtaan.

Vaikka puhummekin ”tavallisista” ominaisuuksista, myös ne ovat usein sellaisia, joita ei muista järjestelmistä löydy. Nämä ovat juuri niitä välittäjien työarkea helpottavia pieniä asioita, jotka tekevät todeksi missiomme karsia manuaalista työtä. Monista pienistä puroista syntyy iso ajansäästö, jonka välittäjä voi käyttää hänelle mielekkäämpään tekemiseen, olipa se sitten uusien asiakkaiden hankintaa, esittelyiden pitämistä, muuta yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa tai vaikkapa vapaa-ajan viettoa.

Mitkä sitten ovat ne pienet suuret ominaisuudet, joista saamme jatkuvasti kehuja?

  • Kohteen kopiointi vuokrakohteesta myyntikohteeksi tai toisin päin. Välittäjä voi siis kätevästi kopioida esimerkiksi myydyn kohteen vuokrakohteeksi jos sen ostaja on asuntosijoittaja, joka haluaakin asuntoon vuokralaisen.

  • Toimeksiantosopimus isännöitsijälle. Välittäjä saa ladattua suoraan järjestelmästä erillisen version toimeksiantosopimuksesta isännöitsijälle lähetettäväksi. Tästä versiosta on poistettu isännöitsijään nähden kaikki epärelevantit asiat, kuten henkilötunnukset, hinnat ja palkkiot.

  • PEP-lomakkeet generoituvat automaattisesti, kun täyttää toimeksiannon. Asiakkaan PEP-tarkastusvelvollisuus kuuluu lakiin. Asiakkaiden tunteminen ja poliittisten vaikutussuhteiden selvittäminen lisää läpinäkyvyyttä ja helpottaa siten rahan liikkeiden tarkkailua.

  • Etämyyntiin liittyvä peruuttamisohje lähtee automaattisesti toimeksiantajille, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet toimeksiantosopimuksen. Kuluttajilla on etämyynnissä 14 vuorokauden peruuttamisoikeus, mikäli he eivät ole jo pyytäneet aloittamaan asunnon myyntiprosessia.

  • Mahdollisuus tehdä DIAS-kaupat kerralla useasta eri osakesarjasta, esimerkiksi huoneistosta ja autopaikasta. Välittäjä säästää siis selvästi aikaa lyömällä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

  • Yksi varainsiirtoveroilmoitus, jolla voi ilmoittaa useita eri omaisuuslajeja. Sen lisäksi, että aikaa säästyy tekemällä kerralla DIAS-kaupat useasta eri osakesarjasta, voi välittäjä toistaa saman tempun myös varainsiirtoveroilmoituksen kohdalla.

  • Sähköiset allekirjoitukset. Joskus tulee tilanne, että välittäjä tarvitsee nopeasti allekirjoitukset myös muualle kuin toimeksiantosopimukseen tai kauppakirjaan. Linearin järjestelmän kautta välittäjä voi lähettää asiakkaalle sähköisesti allekirjoitettavaksi mitä tahansa asiakirjoja, kuten valtakirjoja.

 

Ovatko nämä sinulle tärkeitä ominaisuuksia? Tai onko mielessäsi jotain, mitä olet jo pitkään toivonut välitysjärjestelmältä? Ota yhteyttä, niin keskustellaan.