Linearin vuosi 2023 – Toimitusjohtajan mietteet menneestä ja tulevasta

kirjoittanut Miro Eriksson
1 min lukuaika
26.3.2024 14:10
 

Vuosi 2023 ei ollut helppo. Jyrkkä korkojen nousu lamaannutti asuntokaupan, jonka tuloksena merkittävä osuus välittäjistä joko jätti alan tai pohti asiaa vakavasti. Markkinoita ravisteleva muutos näkyi luonnollisesti myös meidän liiketoiminnassamme, joskin huomattavasti maltillisemmin. Mediassakin mainittu 15 prosentin välittäjäkato piti hyvin pitkälti paikkaansa asiakasyritystemme kohdalla, vaikuttaen käyttäjämääriimme. Toisaalta, koko vuoden aikana keskiarvollisesti vain 0,2 prosenttia Linearin asiakasyrityksistä päätti sopimuksensa. Tästä olenkin äärimmäisen kiitollinen asiakkaillemme, joiden sinnikkyyttä ihailen valtavasti. Kiinteistönvälittäjän työ ei ole koskaan sormien pyörittelyä, mutta erityisesti viime vuonna toimeksiantojen saaminen ja niiden loppuun vieminen vaati todellista periksiantamattomuutta.

Haastava markkinatilanne ei estänyt kasvua

Haastavasta markkinasta huolimatta Lineariin saapui ennätysmäärä uusia asiakkaita. Uusien asiakkaiden siivittämänä ja jo olemassa olevien tukemana onnistuimme kasvattamaan markkinaosuutemme 5 prosentista yli 35 prosenttiin, joka on millä tahansa mittapuulla merkittävä saavutus. Eivätkä vuoden kohokohdat suinkaan jää siihen. Toteutimme nimittäin myös yhden unelmistamme; aloitimme liiketoiminnan uudessa maassa. Kyseessä on naapurimaamme Viro, jossa asuntokauppaa tehdään eurooppalaisella mallilla. Viroon laajentuminen on näkynyt suomalaisille asiakkaillemme uusina palveluina, ja on vasta alkusoittoa tulevasta.

Myös yhteistöiden saralla tapahtui paljon, ja onnistuimme suunnitelmallisesti solmimaan monia uusia kumppanuuksia. Tiiviinä jatkunut yhteistyö Schibstedin kanssa tuotti molemmille tahoille onnistumisia, ja saimme luotua uusia palveluita niin välittäjille kuin kuluttajillekin. Tässä kohtaa onnittelut lienee paikallaan, sillä Schibstedin Oikotiestä tuli vastikään lukujen valossa Suomen suosituin asuntopalvelu. Olemme etuoikeutettuja, että saamme tehdä yhteistyötä näin mahtavien kumppaneiden kanssa.

Vuoden 2024 suuntaviivat

Markkinatilanne ei säily muuttumattomana, ja tällä hetkellä odotuksemme tulevalle vuodelle ovatkin korkealla. Vuoden 2024 aikana tavoitteenamme on jatkaa voimakasta kasvua Suomessa ja Virossa sekä laajentua myös Euroopan muille markkinoille. Investoimme kaiken kasvuun, joka tulee realisoitumaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin toimiville asiakkaillemme uusina innovaatioina sekä sellaisina palveluina, joita välitysalalla ei ole koskaan aikaisemmin nähty.

Näin lopuksi on syytä vielä kiittää huikeita asiakkaitamme ja omaa huippuporukkaamme. Te teitte Linearin vuodesta unohtumattoman.

Me välitämme välittäjistä. Menestyksekästä vuotta 2024!

Miro Eriksson
toimitusjohtaja