AIDA™ on esittelytekstejä kirjoittava tekoäly

Linear
kirjoittanut Linear
1 min lukuaika
26.3.2024 14:04

 

Linearin missiona on digitalisoida kiinteistöalaa ja vähentää kiinteistönvälittäjien manuaalista työtä. Yksi konkreettinen osoitus siitä on välitysjärjestelmän tuore ominaisuus AIDA™, maailman ensimmäinen esittelytekstiä kirjoittava tekoäly. AIDAn tehtävä on auttaa välittäjiä silloin, kun inspiraatio kirjoittamiseen on hukassa tai esittelyteksti halutaan saada mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Tekoäly ei suinkaan ole vain osoitus nykyteknologian hyödyntämisestä, vaan se on suora vastaus välittäjiltä saamaamme palautteeseen, joka toimii kaiken kehityksemme lähtökohtana. Olemme toistuvasti nimittäin kuulleet asiakkaidemme tuskastelua siitä, miten heidän kiireisessä arjessaan välitystekstien kirjoittamisesta on pahimmillaan tullut peikko, joka jarruttaa merkittävästi selostusliitteen täyttämistä. Kyseessä oli siis selkeä ongelmakohta välittäjän työssä, johon päätimme tarttua luomalla AIDAn.

Ei enää tyhjän paperin syndroomaa

Kokeneillakin sanasiepoilla on kausia, jolloin pää lyö tyhjää ja tekstiä on haastavaa saada aikaan. Tällaisen hetken iskiessä, Linearin välitysjärjestelmän käyttäjillä on apunaan AIDA. Se auttaa kirjoittajan alkuun ja tarjoaa uusia näkökulmia esittelytekstin sisältöön. Tekstit eivät ole aivan tuulesta temmattuja, vaan ne pohjautuvat selostusliitteelle täytettyihin tietoihin ja avainsanoihin, jotka välittäjä pääsee valitsemaan itse. AIDAn esittelytekstit ovat vielä toistaiseksi suhteellisen lyhyitä, joten ihmistäkin tarvitaan lisäämään tekstiä ja esimerkiksi täydentämään lauseita. AIDAa ei ole siis luotu korvaamaan ihmistä täysin, vaan se toimii ikään kuin henkilökohtaisena assistenttina kirjoitusprosessin yhteydessä. Selvää on kuitenkin se, että AIDAn avulla välittäjien ei enää koskaan tarvitse kokea tyhjän paperin syndroomaa.

Harjoitus tekee mestarin

Tekoälylle tyypilliseen tapaan, AIDA ei ole vielä täydelliseksi harjaantunut työkalu, vaan se kehittyy jatkuvasti käyttäjiensä ansiosta. Toisin sanoen, mitä enemmän AIDAa käytetään, sitä parempaan se pystyy. Siinä mielessä AIDA onkin hyvin inhimillinen, se ei ole täydellinen, mutta ajan saatossa oppii yhä paremmaksi – aivan kuten kuka tahansa uuden työn aloittanut. AIDA osaa jo nyt useampia kieliä ja kehittyy niissäkin taitavammaksi käytön myötä. Tulevaisuuden tavoitteenamme onkin mahdollistaa se, että esimerkiksi suomalainen välittäjä voi kirjoittaa AIDAn avulla espanjankielisen esittelytekstin kohteestaan, joka on suunnattu Espanjan markkinoille.

Välittäjät tunnistavat AIDAn tarjoaman lisäarvon työssään

Ensimmäiset Linearin käyttäjät pääsivät pilotoimaan AIDAa jo vuoden alussa. Palaute on ollut kannustavaa ja välittäjät näkevät AIDAn potentiaalin, vaikka se ei vielä valmis olekaan. “Inspiroiva ja todellakin aikaa säästävä työkalu, kunhan sitä oikein ymmärtää. Väitän, että vähintään 95 % välittäjistä silloin tällöin jopa tuskailee esittelytekstien kanssa. Luomisen tuska on hirvittävä. Hikikarpalot otsalla yritetään sitten väkisin väkertää puoliromaaneja asiakkaiden ihmeteltäviksi. No, ei AIDAkaan vielä tuota työtä kokonaan tee, mutta valoa on tunnelin päässä. Upeita inspiraatioita tekstin pohjaksi ja näkökulmia, joita ei itse tajunnutkaan sekä vahvuuksia, jotka olisi jäänyt nostamatta.” kuvailee kiinteistönvälittäjä Jouni Paasio Näytönpaikka LKV:sta.