Välitys­järjestelmä kulkee mukana Juho Sirkkalan taskussa

Linear
kirjoittanut Linear
2 min lukuaika
26.3.2024 14:08

 

Älypuhelimet näyttelevät isoa osaa meidän kaikkien arjessa. Sen lisäksi, että mobiililaitteita käytetään vapaa-ajalla, niiden tärkeys lisääntyy koko ajan myös työelämässä. Välittäjä viettää suuren osan työpäivästään puhelin korvalla, mutta nyt mobiilikäyttö on rantautunut myös välitysjärjestelmään.

Juho Sirkkala on lahtelainen asuntomyyjä ja yrittäjä, jolla on kokemusta kiinteistöalasta monelta eri kantilta. Sen lisäksi, että hän on toiminut vuosia asuntomyyjänä, myös rakentajan näkökulma on tullut tutuksi. Juho onkin ehtinyt käyttää erilaisia myyntiin ja kiinteistönvälitykseen liittyviä järjestelmiä yli 10 vuoden ajan, joten hän tuntee alan tarjonnan kuin omat taskunsa. Lineariin törmättyään Juhon oli siis helppo tunnistaa välitysjärjestelmän uniikit, muista alan toimijoista poikkeavat mahdollisuudet.

Sain ensikosketuksen Linearin järjestelmään, kun sitä käytiin esittelemässä entisessä työpaikassani. Vakuutuin jo silloin järjestelmän helppokäyttöisyydestä, nykyaikaisuudesta ja moninaisista mahdollisuuksista. Kun lopulta päädyin perustamaan oman yrityksen, valintani oli selvä; välitysjärjestelmäksi tulisi Linear”, Juho kertoo päätöksestään.

Juho poikkeaa monesta Linearin järjestelmän käyttäjästä siinä, että hän tekee lähes kaiken mobiililla. Mobiilikäyttö onkin yksi Linearin eduista, mihin muut välitysjärjestelmät eivät ole panostaneet.

”Käytin ennen Kivi-nimistä välitysjärjestelmää eikä sitä oltu suunniteltu mobiilikäyttöä varten, joten en oikein voi verrata eri järjestelmien mobiilikäytettävyyttä keskenään. Ainoastaan Linearissa tämä on edes mahdollista!” Juho sanoo.

Kiinteistönvälittäjän työssä tyypillistä on, ettei päivän aikatauluja voi suunnitella tarkasti etukäteen, vaan päivä muotoutuu lopulliseen muotoonsa asiakkaiden tarpeiden mukaan ja joskus suunnitelmat muuttuvat lennossa. Silloin on ensiarvoisen tärkeää, että välitysjärjestelmä kulkee sananmukaisesti taskussa.

blog_juhosirkkala_lLahtelaisen Nova LKV:n perustaja ja myyntijohtaja Juho Sirkkala tekee lähes kaiken välitystyön mobiililaitteella.

”Teen mobiililla käytännössä kaiken muun paitsi kauppakirjan luonnin. Sekin varmaan onnistuisi, mutta sitä en ole vielä testannut. Aikaa säästyy merkittävästi joka päivä, kun voin hoitaa akuutit asiat heti eikä tarvitse odottaa, että olen toimistolla tai avata läppäriä kesken asiakastapaamisen. Siinä ajassa, kun odottelen tietokoneen avautumista, olen tehnyt merkinnät mobiilissa jo moneen kertaan. Asuntonäytöillä tallennan kännykän kautta kiinnostuneiden asiakkaiden tiedot järjestelmään heti ja samalla lähetän heille myyntiesitteen, mikäli näin on sovittu. Luon myös itselleni tehtäviä, jotta mikään ei unohdu. Näin voin luottaa siihen, että kaikki tulee tehtyä eikä mikään jää roikkumaan oman muistini varaan”, Juho perustelee.

Juho kertoo, että hän käyttää järjestelmää mobiililla 95 prosenttisesti. Se kuulostaa paljolta, mutta on ennen kaikkea tottumiskysymys.

”Selostusliitteen täyttäminen mobiilissa on äärettömän yksinkertaista. Samoin toimeksiantosopimuksen täyttäminen ja lähettäminen asiakkaalle on vaivatonta ja suoraviivaista. Usein asiakkaani ovatkin kommentoineet iloisen yllättyneesti: ’Ai nämäkö tehdään nykyään puhelimella!’”, Juho kertoo käytännön esimerkkeinä.

”Suosittelen mobiilikäyttöä kaikille, jotka haluavat järkeistää ajankäyttöään ja ennen kaikkea säästää aikaa. Luurin kautta pystyn arkityössä hanskaamaan kaiken tarvittavan”, Juho tiivistää lopuksi.

Helppo mobiilikäytettävyys on vain yksi Linearin modernin välitysjärjestelmän hyvistä puolista. Muita mainittavia ja kilpailuetua tuovia seikkoja on esimerkiksi se, että välitysjärjestelmä on suunniteltu automatisoimaan useita työvaiheita ja vähentämään näin manuaalista työtä. Järjestelmä täyttää automaattisesti yhden kohteen osalta keskimäärin 500 kenttää. Käyttäjän ei myöskään tarvitse enää navigoida usean alustan välillä saadakseen yksinkertaisen asian tehdyksi, sillä samasta järjestelmästä löytyy työn kannalta olennaisimmat työkalut kiinteistöalan tärkeimmiltä toimijoilta. Huomiotta ei voi myöskään jättää AIDAa, maailman ensimmäistä esittelytekstejä kirjoittavaa tekoälyä. Sen tehtävänä on antaa inspiraatiota esittelytekstien kirjoittamiseen sekä tarjota uusia näkökulmia sisältöön.