Virtuaaliesittely – uudenlainen tapa tutustuttaa ostajat kohteeseen

Virtuaaliesittelyt ovat vakiinnuttaneet paikkansa oleellisena osana asunnon myyntiä. Korona on vauhdittanut monia innovaatioita, joiden tarkoitus on mahdollistaa erilaisten asioiden tekeminen turvallisesti ja ihmiskontaktit minimoiden. Asuntojen myynnissä tärkeässä osassa on perinteisesti ollut tutustumiskäynti kohteeseen, eli asuntonäyttö. Asuntonäytöllä ostajaehdokas on saanut kokonaisvaltaisen kuvan asunnosta, hahmottanut tilojen mahdollisuuksia ja mittasuhteita sekä voinut arvioida asunnon sopivuutta omiin tarpeisiin. Tähän poikkeukselliseen aikaan korvaamattoman käteväksi osoittautunut virtuaaliesittely mahdollistaa kaikki edellä mainitut asiat, mutta myös sen, että välittäjä voi tarjota kokonaisvaltaisen ensivaikutelman kohteesta myös pidemmän matkan päässä oleville ostajille.

Asunnon virtuaaliesittelyssä ostajat tutustuvat kohteeseen omilla ehdoillaan

Virtuaaliesittelyt on luotu ennen kaikkea ostajien tarpeisiin, sillä virtuaaliesittelyn avulla kohteesta saa perusteellisemman kokonaiskuvan pelkkiin valokuviin verrattuna. Virtuaaliesittely sopii mainiosti esimerkiksi ostajaehdokkaalle, joka haluaa tutustua asuntoon kaikessa rauhassa jo ennen asuntonäytölle tulemista. Mitään kiirettä ei ole – virtuaaliesittely kestää juuri niin kauan kuin henkilö itse tahtoo asunnossa viipyä. Virtuaaliesittelyn avulla ostaja voi siis omaan tahtiin tutustua asuntoon ja kierrellä huoneesta toiseen. Hän voi zoomata lähemmin kiinnostaviin yksityiskohtiin, kurkistaa ulos ikkunoista ja katsella maisemia parvekkeelta. Linearin virtuaaliesittelyissä on myös mittanauhaominaisuus eli potentiaalinen ostaja voi työkalun avulla varmistaa esimerkiksi sen, että mahtuuko hänen lempisohvansa uuteen olohuoneeseen tai kuinka leveät ikkunalaudat ovat. Virtuaaliesittely on kätevä paitsi asunnon ensitutustumiseen myös muistinvirkistämiseen. Sen avulla voi palauttaa mieleen, miltä asunnon tilat tai tietyt yksityiskohdat näyttivätkään asuntonäytön aikana. Enää ei myöskään tarvitse harmitella sitä, jos joku asia meni asuntoesittelyssä ohi silmien, sillä virtuaaliesittelyn avulla asiakas voi palata asuntoon aina uudestaan ja uudestaan. Virtuaaliesittelyt toimivat tietokoneen lisäksi hyvin myös tabletilla ja älypuhelimella, eikä niiden käyttöä varten tarvitse ladata erillistä sovellusta.

Virtuaaliesittelyllä todistetusti lyhyempi myyntiaika

Linearin virtuaaliesittelyt kuvataan Matterport-tekniikalla. Matterportin tutkimuksen mukaan virtuaaliesittely lyhentää myyntiaikaa jopa kolmanneksella. Teimme myös oman tutkimuksen Helsingissä myynnissä olleista, Linearia käyttävien välittäjien kohteista. Kohteet, joissa oli hyödynnetty virtuaaliesittelyä myytiin keskimäärin 30 vuorokaudessa, kun ilman virtuaaliesittelyä myyntiaika oli noin 51 vuorokautta. Linearin tutkimuksessa myyntiaika oli siis 41 % lyhyempi eli asunnot myytiin vielä Matterportin omia tutkimustuloksiakin nopeammin. Alhaisemman myyntiajan syynä lienee ensinnäkin se, että kiinnostuneet pääsevät tutustumaan kohteeseen heti eikä näyttöaikaa tarvitse sopia jokaisen kiinnostuneen kanssa erikseen. Virtuaaliesittely vähentää luonnollisesti myös turhia näyttöjä, sillä asuntoa tulevat katsomaan vain aidosti kiinnostuneet ostajaehdokkaat. Tämä tarkoittaa sitä, että välittäjän asuntonäytöillä kohtaamat ostajat ovat niin kutsuttuja ”alhaalla roikkuvia hedelmiä” (low hanging fruits), eli entistäkin suuremmalla todennäköisyydellä ostohousut jalassa eikä niinkään uteliaisuuttaan liikenteessä.

Syrjäyttääkö virtuaaliesittely perinteiset asuntoesittelyt?

Joku saattaa miettiä nyt mielessään, että loppuvatko perinteiset asuntoesittelyt kokonaan? Tuskinpa kuitenkaan. Vaikka virtuaaliesittely antaa kohteesta hyvän kokonaiskuvan, ei sen tarkoituksena ole kuitenkaan korvata perinteisiä asuntonäyttöjä. Sen sijaan virtuaalisten esittelyjen avulla ostaja saa entistä kattavammat mahdollisuudet tutustua asuntoon, joka helpottaa alkukarsinnan tekemistä. Tämä nopeuttaa asuntokauppaprosessia ja on siten kaikkien osapuolten etu, niin ostajan, myyjän kuin välittäjänkin.

Kokeile nyt kuukauden ajan veloituksetta!

Käytössäsi on kaikki mitä laadukkaaseen välitystyöhön tarvitset sekä alan uutuudet, joita muut eivät vielä tarjoa. Ja mikä parasta, siirtyminen Lineariin on helppoa; hoidamme kaiken avaimet käteen -periaatteella.

Välitysjärjestelmä

99 € / kk / käyttäjä

Linear-välitysjärjestelmä sisältää mm:

Välitysjärjestelmä

99 € / kk / käyttäjä

Linear-välitysjärjestelmä sisältää mm: